Az oroszok már a harkányi fürdőben vannak?

A vártnál nagyobb az érdeklődés a harkányi gyógyfürdő iránt, ezért a város önkormányzata meghosszabbította az értékesítésre kiírt pályázat ajánlattételi időszakát. Az egyik legígéretesebb vevőjelölt egy orosz befektetőcsoport.

A gyógyfürdő értékesítési ajánlatának meghosszabbításáról határozott legutóbbi ülésén a harkányi képviselő-testület - számol be a bama.hu. Amint azt Imri Sándor, Harkány polgármestere elmondta, a mostani döntést elsősorban az motiválta, hogy számottevő érdeklődés mutatkozik a gyógyfürdő iránt. A városvezető hozzátette: hazai befektetők, ingatlanhasznosítási cégek és utazási irodák mellett a gyógyfürdő iránt újabban komolyan vehető külföldi befektetőjelöltek is érdeklődnek.

Imri Sándor elsősorban egy orosz tulajdonban álló befektetői csoportot említett, akik – mint mondja – felismerték, hogy Harkány nem csupán egy fürdővel rendelkező település, hanem egy egyedülálló gyógyvízzel bíró, különleges földrajzi és turisztikai közegben megbúvó idegenforgalmi központ is egyben.

Mint ismert, korábban konkrét és komolyan vehető ajánlatot kizárólag Mohács önkormányzata tett a harkányi gyógyfürdőre, ám a félmilliárd forintos ajánlatot a harkányiak elutasították. A mohácsi önkormányzat egyébként nem csak a gyógyfürdő részvénypakettjének többségi tulajdonát, de a menedzsmentjogokat is kérte volna, ám a baranyai fürdőváros jelenlegi vezetésének az a határozott szándéka, hogy legfeljebb a fürdő részvényeinek 49 százalékát adják el, ráadásul a menedzsmentjogok nélkül - írja a bama.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.