Az Orbán-kormány megmutatja, hogyan kell az ünnepet biztosítani

Központi bázis felügyeli az augusztus 20-i rendezvények biztonságát az ünnepi program teljes időtartama alatt; rendkívüli, az emberek biztonságát veszélyeztető körülmények esetén a programokat akár meg is szakíthatják - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kormányzati kommunikációért felelős államtitkársága szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az augusztus 20-i rendezvények biztonságát az operatív törzs, illetve a központi bázis felügyeli. Feladatuk a nemzeti rendezvények szervezett és biztonságosabb lebonyolításával kapcsolatos teendők ellátása. Az operatív törzs vezetőjének Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkárt nevezte ki.

A központi bázison az összes érintett szervezet (a BRFK, az ORFK, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság, a Köztársasági Őrezred, a BKV, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Magyar Honvédség, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, az Országos Meteorológiai Szolgálat, az Országos Mentőszolgálat, a tűzijáték lebonyolításáért felelős cégek, a Honvédelmi Minisztérium és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium) szakemberei folyamatosan figyelemmel kísérik a rendezvény lebonyolítását.

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető rendkívüli körülmények és más elháríthatatlan okok esetén a bázis javaslatot tesz a program egyes elemeinek vagy egészének elhalasztására, illetve megszakítására. Az Országos Meteorológiai Szolgálat félóránként ad jelentést az időjárás alakulásáról, emellett 24 órás ügyelet fenntartásával biztosítja a bázissal való információcserét.

Abban az esetben, ha a tűzijáték biztonságos lebonyolítását valami (például vihar) veszélyeztetné, a Margit híd és az Erzsébet híd között elhelyezett hangosítókon értesítik a nézőket.

Az augusztus 20-i ünnepi tűzijáték elsődleges látványterülete a Duna mindkét partján a Margit híd és az Erzsébet híd közötti szakasz.

A forgalmat a BRFK közlekedésrendészeti munkatársai zárják le 17 órától az érintett útszakaszokon. A Lánchidat 18 órakor zárják le. Az Erzsébet híd északi járdáját - teljes hosszában - kordonnal biztosítják a szervezők. Az építkezés miatt a Margit híd is elzárt terület lesz.

A Duna pesti és budai oldala között a tömegközlekedési eszközök sűrűbben közlekednek. Ha a nézők száma elér egy bizonyos tömeget, akkor a helyszínen levő szakemberek - biztonsági okokból - a tömegközlekedés leállítását kezdeményezhetik, akkor gyalogosan is csak az Erzsébet és az Árpád hídon tud majd közlekedni a közönség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.