Az OMV nyert, mégse elégedett

A nyertes OMV arra készül, hogy megtámadja a kormányzati benzintender döntését. A MOL ellenlábasa azt kifogásolja, hogy a velük kötött szerződésből menet közben kimaradt a rendvédelmi szervek ellátása.

Újabb fordulat a benzintender-botrányban - erről számolt be az MR1-Kossuth Rádió. Az osztrák olajcég annak ellenére visszatámad, hogy két másikkal közösen pályázott, így csaknem annyi benzinkútnál biztosíthatják jelenleg az állami járművek tankolását, mint a vesztes Mol.

tankolás
tankolás

Szollár Domokos kormányszóvivő december 30-án jelentette be, hogy az OMV nyerte a kormányzati szervek egységes tankolására kiírt tendert, mivel az osztrák olajipari társaság minden üzemanyag-kategóriában 2-3 forinttal nagyobb kedvezményt ajánlott a Molnál.

Másnap Kontrát Károly azt mondta, hogy a hozzájuk érkező információk szerint nagy a bizonytalanság a rendőrségen a kormányzati üzemanyagtender eredménye miatt. A politikus emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi jogszabályok szerint a rendőrség, a rendvédelmi szervek, valamint a szolgálatok csak nemzetbiztonsági védelem alatt álló szolgáltatótól vásárolhatnak üzemanyagot. Magyarországon egy ilyen cég van, a Mol, amellyel a rendőrségnek 2009. december 31-éig volt érvényes szerződése.

Január 2-án Szollár kijelentette, hogy a köztársasági őrezred, a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők továbbra is Molnál tankolnak. A kormányszóvivő szavai szerint mintegy ezer intézmény fog az OMV-nél tankolni, mert ott sokkal olcsóbb az üzemanyag. Azok az intézmények azonban, amelyek nemzetbiztonsági szempontból érzékenyek, stratégiailag pedig kiemelten fontosak - 29 ilyet azonosított a kormányzat - továbbra is a Molnál tankolnak.

Ugyanaznap Kontrát úgy reagált, hogy a kormányszóvivő megpróbálta félrevezetni az embereket, ugyanis a rendőrségre is vonatkozott volna a kormány benzintenderterve, ki is osztották az OMV-kártyákat a rendőröknek. Az MDF részéről Dézsi Mihály azt mondta: a kormányzati benzintender-tervezet felelőtlen volt, nem vett figyelembe nemzetbiztonsági szempontokat.

Hétfőn Kontrát úgy folytatta, „a magyar adófizetők pénzéből a kormány az osztrák céget - az OMV-t - és annak tulajdonosát, az osztrák államot akarta támogatni".

Labodának két benzinkútja van

A rádió utána járt annak a Fidesz által közölt információnak, hogy egy szocialista képviselő cége OMV-kutakat üzemeltet. A szóba hozott Laboda Gábor úgy reagált, jelentéktelen tétel az ügyben az ő két töltőállomása.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.