Az Omninvest visszautasítja Papcsák állításait

Visszautasította Papcsák Ferenc elszámoltatásügyi kormánybiztos pénteki sajtótájékoztatón elhangzottakat az oltóanyagokat gyártó Omninvest Kft. Rámutattak: tizenöt éve működnek együtt a mindenkori kormányokkal, eddig baj nélkül.

Visszautasította Papcsák Ferenc elszámoltatásügyi kormánybiztos pénteki sajtótájékoztatón elhangzottakat az oltóanyagokat gyártó Omninvest Kft. Mint arról beszámoltunk: Papcsák javaslatára négy, az előző ciklus alatt kötött állami szerződést vizsgál a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi): a sanghaji világkiállítást, a sukorói kaszinó koncesszióját, az Omninvest Kft.-vel kötött szerződéseket és a moszkvai kereskedelmi képviselet ingatlanértékesítését. Papcsák szerint "ezen ügyekben a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok közvetlenül érintett."

Az Omninvest Kft. közleményt adott ki. Ebben többek között arra hívják fel a figyelmet, hogy a cég az elmúlt tizenöt évben folyamatosan szerződött - elismert és ellenőrzött - partnere a mindenkori kormányoknak. Ezidő alatt mintegy 20 millió adag influenza elleni oltóanyag (szezonális és pandémiás egyaránt) védte és védi a magyar emberek egészségét. "Nem túlzás tehát azt állítani, hogy a társaság tevékenysége, azaz a vakcinagyártás, kiemelt és védelemre érdemes nemzeti érdek. Ezt a védelmet az elmúlt évek során folyamatosan élvezte is a magyar társaság" - olvasható a kiadott dokumentumban.

A cég rámutat, hogy az általuk előállított szezonális és pandémiás oltóanyagot a nemzetközi egészségügyi szervezetek - így a WHO is - kiváló minőségűnek értékelik, az Omninvest által elért tudományos eredmények kiemelkedő jelentőségét a vezető nemzetközi tudományos szaklapokban megjelent publikációk sora bizonyítja.

"Tény, hogy egyeztetünk a magyar kormány illetékes szerveivel a 2006-ban elnyert K+F támogatás európai versenyjogi kérdéseiről, ugyanakkor leszögezzük, hogy az akkor kötött szerződés minden elemét maradéktalanul betartottuk és betartjuk. Példaként említhető, hogy a támogatási pénzösszeg felhasználásával végrehajtott, világszínvonalú fejlesztéseknek köszönhetően, a 2009-ben és idén külföldre eladott oltóanyagok után az államnak több, mint 110 millió forintos hozzájárulást fizettünk meg az érvényben lévő szerződésünk alapján" - írják a közleményben.

Hozzáteszik: az Omninvest Kft. tizenöt éve végzi Magyarországon oltóanyag-termelő tevékenységét, amivel közvetve és közvetlenül mintegy 250 embernek ad folyamatos munkalehetőséget, családjaiknak megélhetést. "Csak a 2009-es év vonatkozásában 1,1 milliárd forint befizetést teljesített a cég a magyar költségvetésbe különböző jogcímeken. A közelmúltban a cég tulajdonosi struktúrája átalakult, mára teljesen transzparens: az Omninvest tulajdonosa egy nagyváradi társaság, amelyet 5 magyar, a közvélemény számára is megismerhető magánszemély birtokol. Az Omninvest, ahogy eddig is, úgy ezután is, nyitottan áll minden vizsgálat elé. Jelen közleményünkkel határozottan elhatárolódunk a másik három, mai napon megemlített esettől, mert semmilyen közös vonást nem látunk cégünk tevékenysége, illetve a velünk együtt említett ügyek között" - írják.

Az Omninvest laboratóriumában
Az Omninvest laboratóriumában
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.