Az MTA elnöke egyházakat vizsgál

A fizikus végzettségű Pálinkás József akadémiai elnök egy Egyháztörténeti és Vallástudományi Elnöki Bizottságot alakított, amelynek elnöke Hámori József agykutató lett. E testület vizsgálja, hogy mely szervezetek lehetnek egyházak.

Az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának elnöke január 9-én átadta a Magyar Tudományos Akadémia elnökének annak a 32 szervezetnek a listáját, amelyek egyházzá nyilvánításáról állásfoglalását kéri – ezek kérelmei feleltek meg a szakbizottság szerint a formai követelményeknek. A parlamenti bizottság az eljárásrend részeként a MTA elnökének állásfoglalását kérte bizonyos törvényben meghatározott feltételek fennállásáról.

A fizikus végzettségű Pálinkás József akadémiai elnök egy Egyháztörténeti és Vallástudományi Elnöki Bizottságot alakított, amelynek elnöke Hámori József agykutató lett. Az MTA elnöke várhatóan 2012. február 3-ig tájékoztatja a parlamenti szakbizottságot, hogy a 32 egyházat tartalmazó listában szereplők melyike felel meg a törvényi feltételeknek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.