Az MSZP volt megyei alelnöke és egy volt válogatott pólós is gyanúsított

Két sportvezetőt hallgatott ki gyanúsítottként a rendőrség Orbán István, az MSZP Komárom-Esztergom megyei szervezetének volt alelnöke és a tatai edzőtábor igazgatójának ügyében - olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában.

Komáromi Lajos, a Tatai Honvéd Atlétikai Club (THAC) elnöke állítja, legálisan használta fel a klub azt a 455 ezer forintot, amelyet az edzőtábor utalt át a számlájára egy rendezvénysátor bérleti díjáért. A megyei ügyészség főügyész-helyettese szerint viszont a klubot jogtalan haszonhoz juttatta hamis számlázazással, így csalással és magánokirat-hamisítással gyanúsítják.

A másik gyanúsított sportvezetõ Dala Tamás, korábbi 158-szoros válogatott vízilabdázó, a Nemzeti Sportuszoda igazgatója. Ő kétszer fordult meg barátaival a tatai edzõtáborban Orbán István vendégeként, ahol költségtérítés nélkül vehette igénybe a tábor szolgáltatásait. Egyszer a hajdani sportoló családja ingyen étkezett a táborban - írja a Magyar Nemzet. Az okozott kár pontos összegét vizsgálják.

Azt is felróják Orbánnak, hogy az edzőtábor alkalmazottjait munkaidő alatt Dala Tamás kertjébe küldte dolgozni, növényeket is vitetett az edzőközpontból. Mindezért Orbán Istvánt hűtlen kezeléssel és sikkasztással vádolják, míg Dala bűnsegédként vett részt a bűncselekményekben, írja az újság.

A két férfit gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség. Dala Tamás és Komáromi Lajos szabadlábon védekezhet, Orbán István március 12-ig előzetes letartóztatásban marad. Ellene több hónapig eltarthat a több szálon futó nyomozás.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.