Az MSZP tudni akarja, Budai Gyula is vett-e a HM-től lakást

Állampolgári jelzések alapján értesült az MSZP arról, hogy Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos is olcsón vásárolta meg szolgálati lakását a HM-től. Budai nem tagad, de nem luxuslakást vett.

Nyílt levélben fordult hétfőn az MSZP szóvivője Budai Gyulához azt tudakolva: igaz-e, hogy a Honvédelmi Minisztérium korábban kiutalt egy szolgálati lakást az elszámoltatási kormánybiztosnak, amelyet Budai Gyula később a piaci ár alatt vásárolhatott meg.

Ha a kérdésre igen a válasz, akkor lemond-e kormánybiztosi megbízatásáról? - firtatja Török Zsolt hétfői nyílt levelében. Úgy fogalmaz: "bizonyos, a szocialista párthoz eljuttatott állampolgári jelzések" alapján értesültek úgy, hogy a tárca korábban kiutalt Budai Gyulának egy "luxuslakást", amelyet a fideszes politikus később az aktuális piaci árnál jóval olcsóbban szerzett meg.

Török Zsolt szerint egy jogállamban a korábbi kormányok tevékenységét vizsgáló kormánybiztos csakis úgy képviselheti hitelesen az ügyét, hogy saját magára nézve a törvénytelenségnek még a látszatát is kerülendőnek tartja.

Budai Gyula szerint teljesen normális dolog volt, hogy körülbelül két évtizeddel korábban fiatal tisztként szolgálati lakáshoz jutott, amelyet később részletre megvásárolhatott. Az elszámoltatási kormánybiztos hangsúlyozta, hogy nem egy luxuslakásról van szó.

(Forrás: mti.hu)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.