Az MSZP szerint alig segít a bérkompenzáció

Az MSZP szerint a kormány későn kezdte kidolgozni a bérkompenzáció lehetőségét, ráadásul az erre szánt összeg nem lesz elegendő arra, hogy az adóváltozások miatt rosszul járó munkavállalók többségén segítsen.

Burány Sándor, a szocialista párt országgyűlési képviselője szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a kormány három hónapos késéssel jött rá, hogy az alkalmazottak nagyobb részének idén tovább csökkent a reáljövedelme. Mint mondta, az Országgyűlés talán márciusban fogadhatja el a kabinet bérkompenzációról szóló javaslatát, amely azonban a munkavállalók döntő többségének nem jelent majd segítségét.

Az ellenzéki politikus kifogásolta például, hogy a kormány nem szán elegendő forrást a bérkompenzációra, így abból kimaradnak az alkalmazottak többségét foglalkoztató mikro- és kisvállalkozások.

Burány Sándor emellett pártja nevében ismételten adópolitikai változtatásokat sürgetett, kiemelve, hogy a "felső tízezernek" kedvező adórendszer helyett olyan igazságos terhekre lenne szükség, amely képes gazdasági keresletet és növekedést előidézni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.