Az MSZP szerint a Fidesz a felső tízezret boldogítja

Erről Burány Sándor szocialista országgyűlési képviselő beszélt csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján friss statisztikai adatokra hivatkozva.

Azt mondta: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legutóbbi számai alátámasztják, hogy idén több mint 30 ezerrel kevesebben dolgoznak a versenyszférában, miközben a munkával rendelkezők reálkeresete 3,5 százalékkal, a 2009-es szintre csökkent.

Az ellenzéki politikus szerint a kormány hiába védekezik azzal, hogy politikájával a magyar családokat védi, mivel az UNICEF adatai alapján ezen a területen is romlott a helyzet az elmúlt három évben, felmérésük szerint ugyanis mára minden második gyereknek nélkülöznie kell.

Burány Sándor felidézte a Kopint-Tárki kutatását is, amely tájékoztatása alapján a valaha volt legrosszabb évnek minősíti 2012-t a feldolgozóipar szempontjából.

Kiemelte: az MSZP kormányra kerülése esetén fordítana a jelenlegi gazdaságpolitikán, vagyis a felső tízezer "boldogítása" helyett a többségnek, a munkavállalóknak kedvezne.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.