Az MSZP riogat, bűnözők uralják az ingatlanárveréseket...

A Bolyai-díjas dr. Ritoók Zsigmond filológus-ókorkutató az Indexnek nyilatkozik pályájáról, életéről. A Magyar Hírlap arról ír, hogy az MSZP csak a riogatásban bizakodhat. A Magyar Nemzet szerint emberéletek mennek tönkre a bajba jutott adósok ingatlanainak értékesítése körüli bűnözés miatt. A Népszavában Várkonyi Tibor publicisztikája úgy fogalmaz: Mára fikció lett az Antall-kormány idején annyit hangoztatott jelszó, amely 15 milliós magyarságot említett.

Vasárnap este adták át az egyik legrangosabb magyar tudományos kitüntetést, a Bolyai-díjat. Az elismerést idén dr. Ritoók Zsigmond filológus-ókorkutató, az ELTE nyugalmazott tanszékvezetője kapta. A 79 éves professzor a díjátadó előtt válaszolt az Index kérdéseinkre, beszélt arról, hogyan nem lett gépészmérnök, és elmondta, miért érdemes újra és újra Szophoklészt olvasnunk.

Magyar Hírlap: Az MSZP csak a riogatásban bizakodhat

Az MSZP már nem képes pozitív üzeneteket eljuttatni a választópolgárokhoz. Szocialista forrásaink megerősítették, hogy főképp ezért is kénytelenek a szélsőségesekkel való riogatásra helyezni a hangsúlyt a kampányfinisben. Szakértők szerint relatív eredményt már csak ez hozhat a kormánypártnak, amely már csak egy szűk célcsoporthoz akar szólni. Sokatmondó, hogy a szocialisták csupán azt hirdetik, miért ne szavazzunk a jobboldalra, annak a kérdésnek a megválaszolására viszont kísérletet sem tesznek, hogy miért voksoljunk rájuk. Az MSZP már lemondott arról, hogy a teljes népességhez szóljon, hátralévő kampányában láthatóan a budapesti, illetőleg a korábbi szavazóihoz, a potenciális baloldaliakhoz akar üzeneteket eljuttatni - írja a lap.

Magyar Nemzet: semmi sem tartja vissza a bűnözőket az árveréseken

Emberéletek mennek tönkre, tragédiák, öngyilkosságok történnek a bajba jutott adósok ingatlanainak értékesítése körüli visszaélések miatt - írta a Magyar nemzet. A lap hétfői számában erről nyilatkozó ügyvéd szerint a "csapnivaló jogszabályok miatt" egyre nagyobb teret nyer az árveréseknél a szervezett bűnözés.

A piaci ár töredékéért is eladhatók az ingatlanok, és utóbb hiába perel a volt tulajdonos, mert az ingatlanokat gyorsan tovább értékesítik. Az ügyvéd szerint az árverésen a vevők között fele-fele arányban vannak becsületes vevők és bűnözők. A bajba jutott adósoknak azt javasolta, hogy az árverések elkerülése érdekében forduljanak olyan érdekvédelmi szervezetekhez, amelyek az adósok képviseletével foglalkoznak, így könyebben megállapodhatnak a bankokkal.

Várkonyi Tibor Népszava: Orbán Viktor ismét eredeti filozófiával állt elő

Ők fogják ceruzámat...
Hiába, a politikában megtörténik néha, hogy két, egymástól független hír akaratlanul is rímel egymásra. A miniszterelnöki hivatal tanulmányt tett közzé, amelynek szomorú adata, hogy a határon túli magyarság összlétszáma rohamosan apad. Mára fikció lett az Antall-kormány idején annyit hangoztatott jelszó, amely 15 milliós magyarságot említett. Tíz esztendő alatt megközelítően félmillió a fogyás, a jelenség észlelhető Szlovákiában, Romániában, Ausztriában, Horvátországban, Szerbiában és Ukrajnában is. Az ok többféle - írja Várkonyi Tibor a Népszavában.

Napkoron előadás után megették a díszletet

Több mint 400 tábla mézeskalácsból építettek házat szombaton a Szabolcs megyei Napkoron, Radics Lászlónak az Ízek Fesztiválján készült mestermunkája egyben a díszlete is volt a Jancsi és Juliska című színielőadásnak. A házikó megépítésével két országos rekord született: a legnagyobb mézeskalács házikó és a legnagyobb ehető díszlet címet is elnyerte az édes alkotás, amelyet az előadás közösen fogyasztott el a közönség a nap végén - írja a Kelet-Magyarország.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.