Az MSZP nem tudott a volt székházban maradt kommunista pártlistákról

Az MSZP gondoskodik az egykori székházában maradt dokumentumok levéltárba kerüléséről - közölte a párt csütörtökön az MTI-vel.

Az atlatszo.hu szerdán írt arról, hogy több tízezer egykori MSZMP-tag adatait tartalmazó mikrofilmet hagyott maga után II. János Pál pápa (volt Köztársaság) téri egykori székházában az MSZP. "A szinte az utolsó mozdítható vasdarabig lerabolt, a párt által 5 éve eladott épületben kupacokban hevernek a szocializmusból ott felejtetett könyvek, MSZP-s kampányanyagok, tanulmányok és beszámolók, a Fiatal Baloldal holmijai" - olvasható a cikkben.

Mesterházy Attila pártelnök csütörtöki közleményében azt írta, a házban maradt dokumentumokról, filmekről az MSZP új vezetésének nem volt tudomása. Ezért köszönetet kell mondaniuk az atlatszo.hu munkatársainak azért, hogy felhívták a figyelmüket erre a lezáratlan ügyre.

Az új MSZP "a nyitottság, a múlt teljes megismerhetőségének híve és nincs titkolnivalója. Ezért haladéktalanul intézkedtünk annak érdekében, hogy az egykori székházban mára őrizetlenül hagyott anyagok a lehető legrövidebb időn belül méltó helyükre, az iratok típusának megfelelő levéltárba kerüljenek" - áll a közleményben, amelyben emlékeztettek: a párt hat évvel ezelőtt, 2007 júniusában adta el egy ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cégnek a székházát. A birtokbaadástól az ingatlan őrzése a vevő kötelessége lett volna - tették hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.