Az MSZP közös felvonulásra hívja a Fideszt és az MDF-et

Fáklyás menetre hívják a szocialisták a demokratikus jobboldalt Hajdú-Biharban. A szélsőségek ellen akarnak közösen demonstrálni. Az MSZP megyei elnöke egyúttal arra kéri Orbán Viktort: frissítse autójában a GPS-rendszerét, hogy eljusson az újonnan épült autópályákra is.

Minden demokratikus erőnek föl kell lépnie a szélsőjobboldali eszmék terjedésének és a Jobbik növekvő térnyerésének megakadályozása érdekében, ezért az MSZP fáklyás felvonulást szervez március 15-én Hajdú-Bihar megyében. Erre meghívunk több pártot, s reméljük, hogy a Fidesz és az MDF sem mond nemet - jelentette ki Juhászné Lévai Katalin MSZP-s parlamenti képviselő, volt megyei közgyűlési elnök egy szerdai sajtótájékoztatón Debrecenben.

A sajtótájékoztatón a párt megyei parlamenti képviselő-jelöltjei mutatkoztak be, s vázolták programjukat. Oláh Lajos, a párt megyei elnöke bejelentette: az MSZP több tízezer választási ajánlószelvényt gyűjtött össze Hajdú-Biharban, így napokon belül a párt mind a kilenc egyéni országgyűlési képvselő-jelöltje leadja a kopogtatócédulákat.

Varga Zoltán, az I-es számú debreceni választókerület jelöltje kijelentette: az elmúlt évek szocialista kormányzásának Debrecen a kedvezményezettje volt, hiszen sok milliárd forintos állami támogatásban részesült 2002 óta. Úgy fogalmazott: több pénzt kapott a cívisváros a szocialista kormányoktól, mint amennyit az Orbán-kormány országosan a Széchenyi-tervre költött.

Zsiros Zsolt, a III-as választókerület jelöltje - így a körzetben Kósa Lajos fideszes polgármester ellenfele - azt mondta: 2002 és 2009 között Debrecenben összesen 4085 államilag támogatott fejlesztés valósult meg az önkormányzati- és magánszférában, s e beruházások összértéke meghaladta a 337 milliárd forintot. Ebből 255 milliárd forint volt a központi támogatás - tette hozzá. Zsiros Zsolt úgy fogalmazott: ehhez képest meglepő, hogy a Fidesz vezetői szerint "az ország romokban hever".

Ehhez csatlakozva Oláh Lajos kijelentette: Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének frissítenie kellene autójában a GPS-rendszert annak érdekében, hogy a műholdas útvonal-tervező révén a jobboldal vezére végre eljusson azokra a magyar autópályákra is, amelyek az elmúlt években készültek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.