Az MSZP hírét vinné Wittner Mária hóhérozásának

Simon Gábor választmányi elnök azt javasolja, hogy az MSZP juttassa el a Szocialista Internacionálé és az Európai Szocialisták Pártja vezetőinek a fideszes Wittner Mária csütörtöki parlamenti felszólalását, melyben hóhérnak nevezte Horn Gyulát.

A politikus erről az MSZP-választmány szombati ülésének kezdetén beszélt. Fontos, hogy az európai szocialisták is megtudják, "a Fidesz szép új világa hogyan gondolkodik azokról az emberekről, akik Magyarországon az elmúlt húsz évben fontos feladatot töltöttek be" - indokolta kezdeményezését a választmányi elnök, aki egyúttal azt követelte, hogy a Fidesz határolódjon el Wittner szavaitól.

A kormánypárti képviselő csütörtökön az Országgyűlésben hóhérnak nevezte Horn Gyulát, majd úgy fogalmazott a volt miniszterelnökről: "már három éve ott kezelik és ott vergődik a Honvéd kórházban, mert képtelen meghalni". A választmányi ülés kezdetén a testület tagjai dedikáltak egy helyesírási kézikönyvet, amelyet elküldenek Schmitt Pál köztársasági elnöknek. Simon pedig elhelyezte a tanácsterem falán a bekeretezett másolatát annak a vendégkönyvi bejegyzésnek, amelyet az államfő tavaly szeptemberben a hegyeshalmi Paprika csárdában hagyott: "Első álamfői látogatásom első álomásán".

Az ülés kezdetén lejátszottak egy videofelvételt, amelyben magyar és külföldi szocialista európai parlamenti képviselők kifogásolták Orbán Viktor március 15-ei beszédét. A miniszterelnök akkor úgy fogalmazott: "nem tűrtük el 1848-ban, hogy Bécsből diktáljanak nekünk, nem tűrtük el 1956-ban és 1990-ben, hogy Moszkvából diktáljanak, most sem hagyjuk, hogy Brüsszelből vagy bárhonnan bárki is diktáljon nekünk".

A választmány zárt ülésén ezután Tóbiás József frakcióigazgató számol be a szocialista képviselőcsoport munkájáról és terveiről, Bárándy Gergely pedig az alkotmányozásról tart előadást. (forrás:mti.hu)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.