Az MSZP ápolja Nagy Imre és a forradalom emlékét

A Magyar Szocialista Párt elkötelezett az 52 éve meggyilkolt miniszterelnök, Nagy Imre szellemi hagyatékának gondozásában, a demokratikus köztársaság vívmányainak megőrzésében - közölte a párt elnöksége kedd este az MTI-vel.

Az országos elnökség az MTI-hez is eljuttatott közleményében felidézte: 1958. június 16-án végezték ki Nagy Imrét és mártírtársait.

Az MSZP elnöksége tisztelettel hajt fejet a mártír miniszterelnök előtt, aki nemcsak a forradalom napjaiban, de holtában is történelmet csinált. Történelmet, hiszen a temetésével egy időben új köztársaság született. Nagy Imre hagyatéka éppen ezért velünk és általunk él tovább - olvasható a dokumentumban.

Az elnökség hisz abban, hogy ez az örökség sokkal többet jelent minden magyar demokrata számára, mint egy megemlékezésen elmondott beszéd. Hisszük, hogy ez a testamentum alkotó eleme annak a köztársaságnak, amelynek alapjait a mártír miniszterelnök újratemetésével egy egész nemzet rakott le. Ezt a közös alkotást védeni és továbbépíteni annyit jelent, mint Nagy Imre és a forradalom emlékét ápolni, őrizni - áll a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.