Az MSZP a trafikpályázatok érvénytelenítését követeli

A szocialisták szerint a fideszesek "szánalmasan magyarázkodnak" a trafikjogok ügyében, míg a fideszesek visszautasítják a vádakat. Az állítólagos levele miatt lemondásra fölszólított fideszes vezető nem mond le.

Az MSZP a dohányboltok üzemeltetésére kiírt pályázatok érvénytelenítését követeli - jelentette be a párt szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Török Zsolt szánalmas magyarázkodásnak nevezte, ahogy a Fidesz a tender eredményét "védi".

Minden napra jut egy, a kormányoldal számára kínos hír a trafikpályázatokkal kapcsolatban, így csütörtökre az, hogy a korábbi debreceni Fidesz-frakcióvezető, Sásdi András végzős gimnazista lánya is dohányboltot üzemeltethet majd - közölte. A szóvivő szerint a Fidesz 40 ezer család megélhetését vette el a trafiktenderrel. Török Zsolt felszólította a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra a pályázatok bírálatait és a döntésben részt vevők nevét, érvénytelenítse az eredményeket, és fejezze be "Magyarország kifosztását".

Az MSZP szóvivője kérdésre válaszolva felháborító beismerő vallomásként értékelte, hogy Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke sajtótájékoztatóján azt mondta, bár az MSZP-hez és a Jobbikhoz kötődő győztesek is vannak, a "nagy számok törvényéből következik", hogy számtalan fideszes kötődésű ember nyert a pályázaton.

Török Zsolt megismételte, ha a Fidesz-kormány nem érvényteleníti a pályázatokat, a szocialisták fogják megtenni 2014 után. A képviselői irodaházban tartott sajtótájékoztató végén a politikus "Trafikmutyi - VII. emelet" és "Földmutyi - VI. emelet" feliratú papírlapokat ragaszott ki a lift mellé, arra utalva, hogy ezeken a szinteken találhatók a kormánypártok irodái.

A trafikbotránnyal kapcsolatos hír, hogy politikai pályafutása befejezésére szólította fel a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés fideszes alelnökét a trafikpályázatok ügyében írt állítólagos levele miatt Kathiné Juhász Ildikó, az MSZP megyei területi szövetségének elnöke egy csütörtöki debreceni sajtótájékoztatón. (Erről lapunk is beszámolt.)

Kocsis Róbert az MTI-nek tagadta, hogy bármilyen levelet írt volna trafikügyben. "Én ilyen levelet nem írtam" - jelentette ki Kocsis Róbert, aki megjegyezte: nem leveleznek a megyei közgyűlés elnökével, ugyanis napi kapcsolatban vannak. A Hajdúszoboszlón trafikot nyertekről Kocsis Róbert kijelentette, hogy nem fideszesek. Ehhez hozzátette:  ő sem ért egyet azzal, hogy Hajdúszoboszlón nem városi pályázók nyertek.

"Ha lett volna beleszólásom, ez nem így alakul" - mondta Kocsis Róbert, hozzátéve, hogy nem mond le megyei közgyűlési alelnöki posztjáról, és nem vonul ki a közéletből.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.