Az MSZP a pálinkás pohár mélyére nézett

Az MSZP szerint "a Fidesz-KDNP kormány eddig is kábította a nemzet lakosságát a hazugságaival, most viszont alkoholba akarja fojtani az emberi agyakat".

Az ellenzéki párt ezt annak kapcsán közölte az MTI-hez eljuttatott kommünikében, hogy hétfőn hatályba léptek az új pálinkafőzési szabályok.

"A Fidesz-KDNP kormány sikerpropagandaként mutogatja Pálinkaország létrejöttét, ahol bárki megfőzheti saját fogyasztásra az évi 50 liter 80-100 százalékos pálinkáját. Ezzel szemben áll egy beszédes adat: Magyarországon az egy főre jutó pálinkafogyasztás nem haladja meg évente a 0,2 litert 40 százalékos pálinkából. Már csak az a kérdés, hogy hol van az országban annyi 500 fős család, ahol csecsemőtől az aggastyánig mindenki megissza a 0,2 liter házi főzésű pálinkáját?" - kommentált az MSZP.

A szocialisták szerint a kormány egy "képmutató, hazug, kábító törvénnyel kedvez a veszélyes alkoholfélék terjedésének, melyekkel ellehetetlenítik az ellenőrzött, minőségi, igényes alkoholfogyasztás megerősödését és erősítik az alkoholizmus terjedését".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.