Az MSZP a Klubrádióról

A Klubrádió sorsa jelképpé vált, közönségéből közösség lett, és ez a kormánypolitika nyilvánvaló kudarcát jelenti – véli Lendvai Ildikó szocialista képviselő.

Közleménye szerint "a hatalom a Médiatanács segítségével egyre leplezetlenebb háborút folytat a Klubrádió és rajta keresztül a független tájékoztatás ellen. Ebben a háborúban már éppen csak fegyvereket nem használt, ezentúl minden eszközt bevetett, mégsem sikerült senkit megfélemlítenie".

A képviselő emlékeztetett, hogy a médiatörvény számos paragrafusát eleve „lex Klubrádió”-nak szánták a könnyebb elhallgattatás érdekében. A Médiatanács a rádiót ellehetetlenítő pályázati kiírásokat fogalmazott meg, majd strómanok fiktív pályázatát részesítette előnyben. Bírósági ítéletek sorát hagyták figyelmen kívül. A hirdetések megvonásával megpróbálták a rádiót gazdaságilag kivéreztetni. "A kormány vállalta a nemzetközi botrányt és az európai intézmények eljárásait,  szembehazudtak az Egyesült Államok külügyminiszterének. Az eszközök azonban bumerángnak bizonyultak. Csak a kormány ellenfeleinek számát szaporították, a kormányt kiszolgáló médiumok közönsége egyetlen emberrel sem gyarapodott".

A rádióért ma este megrendezésre kerülő koncert az MSZP álláspontja szerint nem csak a Klubrádió szimpatizánsainak fontos. Figyelmeztető jel a kormány számára is: hiába médiaháború és békemenet, hiába választási regisztráció és gazdasági sikerpropaganda, ezzel csak a rezsimmel szembeni ellenállás erősödik – írja Lendvai Ildikó.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.