Az MSZP a Fidesznek: ne gyújtsatok örömtüzeket

Jelenleg félmillió gyerek éhezik, és az ország négymillió lakosa él a létminimum alatt - így reagáltak a szocialisák arra a hírre, hogy a Fidesz 2,4 milliárdot fordít gyermekétkeztetésre. Éppen annyit, mint amennyit 2009-ben.

Hiába jelenti be Pósán László, hogy a Fidesz idén 2,4 milliárd forintot költ gyermekétkeztetésre, azért ne gyújtsunk örömtüzeket. Ez az összeg ugyanis pontosan annyi, amennyi a szocialista kormányzat idején volt.

2009-ben éppen 2,4 milliárdot biztosított erre az akkori kabinet. Azóta azonban a Fidesz családellenes, és életképtelen gazdaságpolitikája miatt jelentős élelmiszerár-emelkedés zajlott le, így Orbán ezzel most a gyermekeken spórol - írja az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja, aki Pósán László fideszes parlamenti képviselő, a Fidesz debreceni elnökének szavaira reagált.

Az MSZP-s politikus szerint jelenleg félmillió gyerek éhezik, az ország négymillió lakosa él a létminimum alatt. Ráadásul debreceni politikusként Pósán Lászlónak pontosan tudnia kellene, hogy a legfrissebb adatok szerint két megyében csökkent a reálkereset, ez egyik éppen az általa képviselt Hajdú-Bihar, a másik Nógrád megye.

Orbán Viktor kormányának inkább olyan gazdaság- és szociálpolitikát kellene folytatnia, ami nem lopja el a pénzt az emberektől, és nem hagyja az út szélén a szegényeket! A gyermekétkeztetési támogatás kormányfeladat, ám ha a kormány dilettáns politikája ennyire kifosztja a családi kasszát, akkor ennél jóval hatékonyabban, és méltányosabb összegekkel kellene legalább a gyermekek egészséges nyári étkeztetését biztosítania! - zárul a közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.