Az MSZP-tábor Bokrost inkább támogatná, mint Mesterházyt

A Nézőpont Intézet felmérése szerint Orbán Viktor a legkedveltebb miniszterelnök-jelölt, 39 százalékkal. A megkérdezettek 16 százaléka Bokros Lajost, hat százaléka Morvai Krisztinát, öt százaléka pedig Mesterházy Attilát bízná meg kormányalakítással.

A pártok lehetséges miniszterelnök-jelöltjei közül Orbán Viktor támogatottsága a legnagyobb, a megkérdezettek 38 százaléka őt választaná. Meglepően jól szerepelne Bokros Lajos (16 százalék), akit leginkább a budapestiek és az idősek látnák szívesen a bársonyszékben. Mesterházy Attilát, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét a megkérdezettek öt, míg Morvai Kristinát hat százalék bízná meg kormányalakítással - derül ki a Nézőpont Intézet novemberi, a Heti Válasz megbízásából készült felméréséből.

A felmérés szerint beszédes, hogy Bokros támogatottsága az MSZP-táborban is nagyobb (39 százalék), mint Mesterházyé (19 százalék).

A Fidesz az összes megkérdezett körében az előző havi visszaesés után ismét megerősödött: támogatottsága 33 százalékról 39 százalékra emelkedett. Ez is mutatja, hogy a kormányzásra készülő ellenzéki párt szavazótáborának szélén nagy a jövés-menés. Ugyanakkor a részvételükben biztos, aktív szavazóknál világosabb a kép: a felük (novemberben 48 százalékuk) a Fideszt választaná. A második helyért - utcahosszal lemaradva - továbbra is verseng az MSZP és a Jobbik, rájuk az összes megkérdezett tíz, illetve kilenc százaléka voksolna.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.