Az MSZP-re mutogat oktatásügyben a KDNP

A KDNP szerint a "tudásválságot" a szocialisták idézték elő többek között az oktatásból való folyamatos forráskivonással, a pedagógusok helyzetének ellehetetlenítésével, a tömeges iskolabezárásokkal.

A kisebbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, arra számítanak, hogy 2013-ban tovább mélyül a kormány oktatáspolitikai hibái miatt kialakult "tudásválság".

A kereszténydemokraták úgy látják: a szocialisták olyan közoktatási rendszert alakítottak ki, amelyben a gyerekek esélyeit elsősorban az határozta meg, hogy milyen családba, az ország mely pontjára születtek, melyik iskolába jártak, és a követelményszintet lejjebb vitték. Szerintük Európában az elégséges érettségihez a diákoknak ötven százalékot kell teljesíteniük, addig az MSZP érettségi reformjának köszönhetően Magyarországon 20 százalékot.

Hangsúlyozták, hogy az MSZP az "összeomlás szélére sodorta" az oktatást, ennek a folyamatnak a megkezdett reformok véget vetnek.

Kunhalmi Ágnes sajtótájékoztatóján a bizonytalanság és a káosz évének nevezte 2012-t az oktatáspolitika területén. Mint mondta, az év végére lelepleződött, hogy a kormány "kommunikációs panelekkel" próbálta elfedni a valóságot, ám szerinte az utcára vonuló diákok megmutatták: "ezt többet nem teheti meg senki".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.