Az MSZMP-kádermúlt beszámít a közszolgálati hivatali időbe

Tovább gördül a tavalyi 58 millió forintos jutalomügy, bosszúra biztató e-mail kering a hálón, milyen is valójában az ördöglánycsirke - nyirkos péntek, reggeli lapszemle.

A törvény szerint minden 1992 előtti munkaviszonyt be kell számítani a közszolgálati időbe, erről tájékoztatták a Blikket a kormányszóvivői irodán, ahiová az újság azért "kopogtatott" be, hogy folytassa a tavaly kimért 58 millió forintos kormánytisztviselői jutalmak ügyét. Az 1992-es dátum azért érdekes, mert Szűcs Erika szociális miniszter, aki 3,8 millió forintos jubuileumi jutalmat vett föl, 1981 és 89 között a Magyar Szocialista Munkáspárt Borsod megyei bizottságának gazdaságpolitikai titkára volt - de a jelek szerint ez a nyolc év is közszolgálatban eltöltött időnek számít. "A gazdaságpolitikai titkárok politikai munkát végeztek abban az időben - nyilatkozta a lapnak Pozsgay Imre egykori államminiszter. Katona Tamás történész is azt mondta: ez egyértelműen pártfeladat volt, nem közszolgálat. (Draskovics Tibor igazaságügyi és rendészeti miniszter úgy nyilatkozott a gyűrűző ügyről az Info Rádiónak, a jubileumi jutalom minden közszolgálatban dolgozó személynek jár, nemcsak a miniszternek és az államtitkárnak, ha valakinek kifogása van a dolog ellen, kezdeményezze a törvény megváltoztatását - A szerk.) Most itt tart az ügy.

Kevésbé politikai, de szintén "súlyos" kérdés az, amiről a Népszava ír. Egy bosszúra biztató e-mail-t ismertet az online kiadás. Fel akarod törni barátod MSN, Skype vagy e-mail címét? Le akarod törölni a közösségi oldalakról? Le akarod járatni barátai előtt? Akkor gyere és regisztrálj! Most eljött az idő a bosszúra minden sérelmedért! Mert itt megtalálod a leghatékonyabb hackerprogramokat, amikkel bármire képes lehetsz! - kínálja fel „Üdv, egy barát!" aláírással a gonoszkodás lehetőségét egy napok óta keringő e-mail, amelyből eljuthatunk a honlapra, ahol mindez lehetséges. Lenne...- teszik hozzá, és megszólaltatnak egy számítástechnikai szakértőt.

Az ördöglánycsirke, a zsemlébe bújtatott karajszeletek, a csirkés curry, a fokhagymás sült pisztráng elkészítési módja leshető le a Szabad Föld online Vidék íze-oldalán. A legújabb receptkínálatból egyértelműen arra lehet következtetni, hogy itt a tavasz. Vagy ha nincs is itt, de már csak pár nap, és megérkezik.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.