Az MSZDP megőrzi függetlenségét

A szociáldemokrata párt megőrzi függetlenségét, és nem fog csatlakozni egyetlen politikai erőhöz sem - mondta Kapolyi László, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) elnöke szombaton, a fővárosban tartott ünnepi nagygyűlésen.

Az elnök elmondta: a szociáldemokráciának komoly szerepe kell legyen a jelenlegi problémák megoldásában, ezért megőrzi  függetlenségét, és önállóan képviseli az étékeit.

Kapolyi László beszédében szólt a környezetvédelem fontosságáról, illetve sürgette Magyarország vizeinek erőteljesebb kihasználását a gazdasági célokra.

Rámutatott: Magyarország rosszul használja ki természeti adottságait.

Schmuck Andor, az MSZDP főtitkára beszédében arról számolt be, hogy a szombat reggel megtartott pártértekezleten kezdeményezte, álljanak az élére egy párbeszéd kezdeményezésének a politikai felek között.

Hangoztatta, hogy szociális katasztrófa közeleg felénk, amiben mindenkinek megvan a felelőssége, bár ez a felelősség más-más szintű.

A főtitkár szerint fel kell készülni egy előrehozott választásra is, ezért a párt jövő év márciusára elkészíti a választási programját, illetve kiállítják a képviselő-jelölteket.

Megemlítette azt is, hogy eddig 114 civil szervezet döntött úgy, hogy csatlakozik a párthoz.

Schmuck Andor szólt arról is, hogy hétfőn levélben fordul Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterhez és Pintér Sándor belügyminiszterhez, arra kérve őket, hogy a hatvanöt éves kor  felett elkövetett bűncselekmények ugyanolyan kategóriába essenek, mint a 14 év alattiaké. Ha ez nem jár eredménnyel, akkor népszavazás kiírásán is el kell gondolkozni - tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.