AZ MDF programot és kormánylistát vár Bajnai Gordontól

A Magyar Demokrata Fórum továbbra is az előrehozott választásokban látja a nemzet jövőjét. Azonban tudomásul veszi, hogy ehelyett más közjogi utat választottak a kormánypártok, tudatta egy közleményben Dávid Ibolya.

Az MDF elnöke azt szeretné, ha Bajnai Gordon ismertetné programját. - Az elmúlt hetek kutyakomédiába illő eseményei mellett láthattuk, hogy egyvalaki már készült a szerepére: Bajnai Gordon, aki március 29-én, vasárnap kész programmal állított be először az MSZP, majd az SZDSZ vezetőihez, fogalmazott az MDF elnöke. Az MDF arra kéri a jelöltet, hogy elképzeléseit az egész ország számára tegye egyértelművé, azaz ugyanazzal a tartalommal, mint vasárnap, álljon a nemzet elé és mondja el Magyarországnak, hogyan képzeli kimenteni a válságból.

Bajnai Gordon arról is számoljon be, hogy kikkel kívánja megvalósítani lépéseit, kik azok a miniszterek, akik a programért garanciát vállalnak - szólította fel a miniszterelnökjelöltet Dávid Ibolya, aki emellett arra kéri Magyarország leendő miniszterelnökét: térjen ki a 100 napos program 2002-ben történt elfogadásának következményeire. Ezzel példát mutathat minden pártnak, amely részt vett az ország tönkretételében, amikor elfogadta a 100 napos programot. 

Ez a három párt - az MSZP, az SZDSZ és a Fidesz - az elmúlt hónapokban sokat tett azért, hogy hatalomban tartsa Gyurcsány Ferencet. Most sokat tehetnek azért, hogy önkritikusan és felelősen viselkedve visszavonják azon intézkedéseiket, amelyek túllépték az ország tehervállalásának lehetőségeit, súlyos károkat okozva ezzel a nemzetnek - írja közleményében az MDF elnöke.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.