Az MDF bedarálta gödöllői szervezetét

Az MDF országos választmányának elnöksége a párt gödöllői szervezetének feloszlatásáról hozott határozatot - tájékoztatta az MTI-t Fábián Zsolt, a feloszlatott szervezet elnöke kedden.

Közölte: a szervezet tagjai a múlt héten kapták meg a feloszlatásról az értesítést egy levélben, amely, nem az eredeti határozat, hanem egy másolati példány volt. A határozat alján a november 24-ei dátum szerepel. Fábián Zsolt szerint az intézkedés jogszabályellenes volt, mert a feloszlatás folyamatában az utolsó döntési jogkör az országos választmányé.

Nem szerepel a feloszlatási határozatban, hogy miért oszlatták fel a szervezetet, és az sem, hogy hol és hogyan lehet a döntés ellen jogorvoslattal élni. Fábián Zsolt kiemelte, a feloszlatási határozat mellé kaptak egy levelet, melyben az szerepel: a szervezet nem vett részt a tőle elvárható módon az európai parlamenti választás alatt a kampányban, és nem vett részt az MDF politikájának népszerűsítésében.

Ehhez képest Gödöllőn 7,48 százalékot ért el az MDF az európai parlamenti választásokon, szemben az országos 5,31-es átlaggal - jelentette ki, hozzátéve: ez az eljárás arra emlékezteti, mint amikor a lakitelkieket "vágták ki" a pártból. Az MTI kérdésére közölte: gondolkodnak azon, hogy milyen jogorvoslattal élhetnek a feloszlatott gödöllői szervezet tagjai.

Múlt hét szerdán az MDF országos választmányának elnöksége a párt öt budapesti alapszervezetének feloszlatásáról hozott határozatot. A döntés a budapesti szervezetek körében nagy felháborodást váltott ki, és az eset miatt az MDF budapesti választmányának rendkívüli ülését is összehívták.

A rendkívüli ülés után Dávid Ibolya, az MDF elnöke és Lévai Zoltán, a fővárosi választmány elnöke azt közölte: a budapesti választmány egyetértésével újjáalakul az MDF öt fővárosi kerületi szervezete.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.