Az MDF-et támogatja a Magyar Vidék és Polgári Párt

Az MDF-et segíti és támogatja a tavaszi országgyűlési választásokon a Magyar Vidék és Polgári Párt - jelentette be Dávid Ibolya, az MDF elnöke szombaton.

Dávid Ibolya budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: egyetlen párttal sem indulnak pártszövetségben, a Magyar Vidék és Polgári Párttól segítséget kapnak, például az ajánlószelvények gyűjtésében, s ha szükségük lesz rá, akkor a jelöltállításban is.

Bánk Attila, a Magyar Vidék és Polgári Párt elnöke, aki korábban kisgazda parlamenti képviselő volt, az MTI-nek elmondta: nem üzletet kötöttek, hanem segítséget nyújtanak az MDF-nek, amely "politikai szabadságharcot" folytat a konzervatív értékek megőrzéséért.

Hozzátette: kéttucat képviselőjelöltet ajánlott Dávid Ibolya figyelmébe, és 70-75 választókörzetben tudnak ajánlószelvényt gyűjteni.

Dávid Ibolya az MTI kérdésére, hogy Bánk Attila rajta lesz-e az MDF országos listáján, vagy egyéni képviselőjelöltje lesz-e a pártnak, azt mondta: az MDF-nek még nincs országos listája, így erről nem tud nyilatkozni, az egyéni jelöltekről pedig a demokrata fórum elnöksége dönt majd.

A pártelnök úgy fogalmazott: azért hirdették meg a nyitás politikáját, mert olyan időszak előtt áll Magyarország, amikor minden demokratának össze kell fognia. Így nyitnak azok felé a szervezetek felé, amelyek elfogadják az MDF programját, és támogatják erőfeszítéseiket a demokratikus közép megerősítése érdekében.

Szavai szerint együttműködésre és összefogásra van szükség a mellébeszéléssel, a nyakló nélküli ígérgetéssel, és az országot romba döntő felelőtlen politikával szemben.

Dávid Ibolya kérdésre válaszolva cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint tárgyalnának Fodor Gábor volt szabaddemokrata politikussal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.