Az m1 nyerte a hétvégét a foci-Eb-vel

Felküzdötte magát a kereskedelmi csatornák közé a nézettségi versenyben a köztévé. Igaz, ezt kizárólag az Európa-bajnokság közvetítésének köszönhetik, a többi műsoruk nézettsége a vetélytársak közelébe sem ér.

A focimeccseket ezen a hétvégén is többen választották, mint az RTL Klub és a TV2 sorozatait, esti filmjeit. Ennek köszönhetően az m1 esténként stabilan meghaladta a percenkénti egymilliós nézőszámot, átlagosan 1,2 millióan nézték a meccseket, ami már a kereskedelmi adók legnépszerűbb műsorainak nézettségéhez mérhető.

Pénteken percenként átlagosan 1,2 millióan nézték a görög–német meccset, ez volt így a nap legnézettebb műsora, a közönségarányok alakulásán azonban látható, hogy az Eb-n kívül nem különösebben izgatták a közönséget a köztévé műsorai: az esti műsorsávban a két kereskedelmi csatorna szappanoperái vitték a prímet, 30 százalék közüli közönségaránnyal. Szombaton viszont fordult a kocka, és a – szintén 1,2 milliós nézettségű – esti meccsel az m1 elérte a 30 százalékos arányt, leverve nézettségben az RTL és a tv2 esti filmjeit. Vasárnap pedig még a Forma–1-közvetítés is a köztévé mellett szólt, így ezen a napon legfeljebb a hírműsorok nézettségével "vigasztalódhattak" a kertévék.

Illetve azzal, hogy hétfőn nincs meccs, így aztán visszaállt a mezőny a "szokásos szintre". A tv2 Tények és az RTL-es Barátok közt nézettsége is 1,3 millió fölött volt; az m1 a hétfői napon a saját műsorai közül legnézettebb Kékfénnyel (félmillió néző percenként) nem tudtak felkerülni a tízes napi toplistára sem.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.