Az LMP szerint ezért nem jut az ország egyről a kettőre

Szél Bernadett szerint a Fidesz világában semmi sem az, aminek látszik, mert "pótcselekvéssel és masszív propagandával próbálják elterelni a figyelmet az ország valós problémáiról".

Erről az LMP társelnöke kecskeméti sajtótájékoztatóján beszélt pénteken, a párt Bács-Kiskun megyében induló képviselő-jelöltjeit bemutató rendezvényen. "Úgy is mondhatnánk, hogy megpróbálják eltüntetni a problémákat a választók szeme elől, valós megoldást nem adnak, és ezért van az, hogy az ország nem tud egyről a kettőre jutni" - mondta Szél Bernadett. Az LMP a valós megoldások híve, és arra kér felhatalmazást, hogy az ország élhetőbb hellyé tudjon válni - tette hozzá az ellenzéki politikus.

Szél Bernadett megdöbbentőnek nevezte, hogy Orbán Viktor csütörtökön úgy fogalmazott, hogy nagyon lelkesítőnek találja a foglalkoztatás adatokat. Leszögezte, az LMP "katasztrofálisnak látja" a ország munkaerő-piaci helyzetét.
Az ellenzéki képviselő furcsállta, hogy a miniszterelnök azon "lelkesedett, hogy a fiatalok és a nők milyen jó helyzetben vannak Magyarországon a munkaerőpiacon". A nők foglalkoztatása több korcsoportban is csökkent, annak ellenére, hogy a kormány nem kevés pénzért bevezette a munkahelyvédelmi akciótervet, "ami láthatóan nem sikerült" - fogalmazott. 

A fiatalok munkaerőpiaci helyzetén való miniszterelnöki "lelkesedést" rossz tréfának nevezte, szerinte ugyanis a Fidesz volt az a párt, amelyik nem tudott kormányon semmit elérni, hogy a fiatalok ne hagyják el ezt az országot. Hangsúlyozta: a Fidesz egyik legfontosabb választási ígérete, a munkahely-teremtési program "csúfosan megbukott".

Kézenfekvőnek nevezte a különböző energetikai beruházások fejlesztését, ahol az LMP "százezer új munkahelyet" tudna találni, ráadásul az alacsonyabban képzett munkaerő körében. Szomorú aktualitásnak nevezte, hogy az a miniszterelnök, aki "annak idején mindent megtett azért, hogy az orosz csapatok távozzanak Magyarországról, most visszahívta az oroszokat". "Társaival együtt titokban Putyinnal írt alá szerződéseket Magyarország, a magyar emberek háta mögött, a magyar emberek feje fölött", az Országgyűlés tudta nélkül - tette hozzá. 

Felhívta a figyelmet arra, az LMP szakértői anyaga szerint, a megújuló energiaforrások nagyobb mértékű használatával 2020-ig 50-60 ezer új munkahelyet lehetne teremteni. Véleménye szerint, egy ilyen méretű országban, mint Magyarország vagy nukleáris beruházásokat, vagy megújuló energiaforrásokat fejlesztünk , a "két út teljes mértékben kizárja egymást".

Ezután az LMP társelnöke bemutatta pártja Bács-Kiskun megyében induló jelöltjeit. Az 1-es választókerületben Kriskó Dávid indul, aki a párt Bács-Kiskun megyei elnöke. 2010 októbere óta az LMP frakcióvezetője a kecskeméti közgyűlésben. A 2-es választókerületben Falusi Norbert kecskeméti önkormányzati képviselő a jelölt, aki történész-politológus, Szegeden Phd hallgató. A Kalocsa központú 3-as választókerületben Makádi Balázs indul. 2012-ben szerezte első diplomáját, jelenleg a második megszerzéséért tanul. Az LMP-nek 2009 óta tagja, 2012 óta a kalocsai választókerület elnöke.

A Kiskunfélegyháza központú 4-es választókerületben Kiss Kálmán Tibor, 47 éves agrármérnök, egyéni vállalkozó, biogazdálkodó a jelölt. A kiskunhalasi 5-ös választókerületben Lapos Péter, az LMP parlamenti frakciójának agrár szakértője indul. A 6-os választókerületben Ikotity István, megyei önkormányzati képviselő a jelölt. Három diplomával rendelkezik, jelenleg phd. hallgató, az LMP Etikai Bizottságának elnöke.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.