Az LMP szerint a politikai megrendelők változatlanok

Csak a végrehajtó bukott bele a földügyekbe, a valódi felelősök helyükön maradtak - állítja az LMP.

A Nemzeti Földalap kezelőjének áthelyezése felfelé buktatás, ami csak azt jelenti, hogy a végrehajtó távozott, de a politikai megrendelők változatlanok - írja közleményében a párt. 

Az LMP továbbra is a földpályázatok azonnali és teljes körű átvilágítását követeli. Sebestyén Róbert kinevezése termőföld megóvásáért felelős miniszteri biztossá csupán annyit jelent, hogy az állami földosztások végrehajtója felfelé bukott, a kormány pedig továbbra sem változtat eddigi, a helyi gazdálkodókat károsító földbérleti gyakorlatán - fogalmaznak.


Az NFA eddigi vezetőjéhez köthetőek az elmúlt évek földhaszonbérleti pályázati botrányai, az ő segítségével jutottak jelentős földbérletekhez a fideszes kormányzat politikai kedvezményezettjei - hangsúlyozzák a közleményben. 

- Ugyancsak ő volt az, aki az első Orbán-kormány ideje alatt közreműködött abban, hogy példátlanul hosszú, ötvenéves haszonbérleti szerződéseket köthessen az a tizenkét, akkor privatizált állami gazdaság, amelyek "piszkos 12" néven híresültek el - emlékeztetnek.

Az LMP ezzel azt várja el, hogy "végre valódi szakember vezesse a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetet, nem pedig egy kizárólag politikai utasításoknak engedelmeskedő megbízott."

 


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.