Az LMP Poltot kéri, szerezze meg a Gripen-ügy aktáit

Kérje ki Polt Péter a svéd főügyészségtől a Gripen-ügy magyar vonatkozású aktáit – erre szólítja fel Jávor Benedek, a Lehet Más a Politika országgyűlési képviselője a legfőbb ügyészt.

A vadászgép-beszerzés kapcsán már a nyár elején napirend előtt szólalt fel Jávor Benedek, az LMP parlamenti képviselője, aki továbbra is szükségesnek tartja az ügy részleteinek tisztázását, különös tekintettel arra, hogy a korábban vizsgálódó svéd ügyész, Christer van der Kwast egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy létezik „magyar akta”, de azt csak a megfelelő szerveknek adja ki - olvasható az ellenzéki párt pénteki közleményében. 

Jávor Benedek eddig hiába próbálta megszerezni az aktákat – derül ki a közleményből –, s a napokban Gunnar Stetler, a svéd ügyészség antikorrupciós főosztályának vezetője megerősítette, hogy Svédország kizárólag a legfőbb ügyésznek adja ki a dokumentumokat.

Az LMP-s politikus ezért Polt Péterhez fordul, hogy hivatalosan kérje ki a Magyarországra vonatkozó aktákat a svéd társszervezettől. Ha ez csak nyomozás keretében lehetséges, akkor arra kéri a legfőbb ügyészt, hogy tegye meg a megfelelő intézkedéseket, és indítsa újra az utóbbi évek egyik leggyanúsabb nemzetközi korrupciós botrányának magyar szálait felderítő nyomozást - zárul a közlemény.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.