Az LMP négymilliárdos többlettámogatást adna a bíróságoknak

A devizahitelesek ügyeinek kezeléséhez négymilliárd forintnyi többlettámogatásra lenne szükségük a bíróságoknak – állítja az LMP.

Az LMP szerint négymilliárd forint többletforrásra van szüksége az igazságszolgáltatásnak annak érdekében, hogy a bíróságok képesek legyenek kezelni a devizahitelesek ügyeit - közölte az ellenzéki párt parlamenti frakciójának nevében Schiffer András társelnök.

Az MTI-nek vasárnap küldött közlemény szerint az LMP költségvetési módosító indítványt nyújtott be, és arra szólítják fel a kormányt, hogy legalább annak elfogadásával segítsen a devizahiteleseken.

Az ellenzéki párt azt követően adott ki közleményt, hogy a közigazgatási tárca államtitkára azt mondta: jövőre több pénzből gazdálkodhat az igazságszolgáltatás, mert a bíróságoknak 548 millió forinttal, míg a Kúriának hetvenmillió forinttal több forrást biztosít a 2014-es költségvetés.

Rétvári Bence hangsúlyozta, hogy a költségvetés a céloknak megfelelően lehetővé teszi a bírósági eljárások gyorsítását, valamint fejlesztések és beruházások megvalósítását.

Az LMP közleményében azt írta, a kormány által javasolt költségvetés és az államtitkár nyilatkozata alapján teljesen világossá vált, hogy lemondtak a devizahitelesek problémájának tényleges megoldásáról, és minden, amit tesznek, csak kampányeszköz.


Az LMP szerint a bíróságokat kellene megerősíteni azért, hogy a hibás termékként elterjedt devizakölcsön-szerződések problémáját jogi úton rendezni lehessen.
A devizakölcsönön alapuló végrehajtás kizárólag a szerződés egészének érvényességét vizsgáló bírósági eljárást követően indulhat. Ezért az ügyek gyorsítása, a bíróságok hatékonysága érdekében a 2014-es költségvetésben további négymilliárd forintot kell juttatni a bíróságoknak, hogy jogi úton megvédhetőek legyenek az otthonuk elvesztésétől félő devizahitelesek - áll az ellenzéki párt közleményében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.