Az LMP kikérte a paksi atomerőmű médiaszerződéseit

Az LMP szerdán közérdekű adatkéréssel fordult az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-hez, amelyben azt kérik, hogy 15 napon belül bocsássák rendelkezésükre a cég médiaszerződéseit – jelentette be az ellenzéki párt társelnöke.

Schiffer András, aki elnöktársával, Szél Bernadettel tartott budapesti sajtótájékoztatót, azt mondta, valamennyi, a kiadókkal és műsorszolgáltatókkal kötött szerződésre kíváncsiak. Emellett kikérték azokat az ügynökségi szerződéseket is, amelyek arra szolgálnak, hogy a Zrt. a hirdetéseit elhelyezhesse a médiában.

Az LMP szerint a cég olyan politikát folytat, amelynek során „gyakorlatilag elhallgatják” az erőműbővítéssel szembeni érveket – indokolta kérésüket. A párt gyanúja szerint ezt olyan médiaszerződésekkel alapozzák meg, amelyek „gyakorlatilag lehetetlenné teszik”, hogy az ellenvélemények akár csak fizetett hirdetés formájában megjelenhessenek - mondta.

Szél Bernadett kijelentette: a választóknak látniuk kell, a kormány hogyan köti meg a média kezét, annak érdekében, hogy ne eshessen szó a bővítés ellenzőiről.

Az LMP úgy gondolja, hogy a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt.-nek a kormányváltás óta nincs más „komolyan vehető üzenete”, mint a paksi bővítés - folytatta. Hozzátette, információik szerint az MVM már az előző kabinet idején is hárommilliárd forintot költött kommunikációs célokra. Elfogadhatatlan, hogy Orbán Viktor miniszterelnök „sunnyog” és nem áll ki a parlament vagy az ország nyilvánossága elé és nem mutatja be a bővítéssel kapcsolatos költségkalkulációkat – szögezte le.

Ha az LMP nem emelne szót a bővítés ellen, akkor nem lenne másik frakció, amelyik szóvá tenné az Országgyűlésben ezeket a kérdéseket – hangsúlyozta véleményét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.