Az LMP kiáll Klinghammer mellett

Az LMP az elmúlt napok sajtóhírei alapján úgy látja, hogy "megfúrhatják" a felsőoktatási stratégiáról szóló tervezetet és "megbuktathatják" Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkárt.

 Osztolykán Ágnes azt mondta, korábban többször is bírálták az államtitkárt, de a felsőoktatási stratégia tervezete kapcsán kiállnak mellette.Az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának alelnöke arról beszélt, hogy a sajtóban olyan hírek keringenek, amelyek szerint nem csak a stratégia, hanem a felsőoktatásban minőségi reformot óhajtó Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár is "megbukott".

Az LMP a sajtóhírek alapján elképzelhetőnek tartja, hogy a felsőoktatási stratégiát a Felsőoktatási Kerekasztal ülésén annak elfogadása ellen szavazó Parragh László iparkamarai vezető "és az általa képviselt nagyvállalati csoportok, multicégek fúrják" - mondta. Hozzátette: úgy látják, ezek a vállalatok "nem elégszenek meg azzal, hogy a szakképzésre rátették a kezüket," de Parragh László "bele akar szólni a felsőoktatásba" is. Ehhez viszont "el kell meszelnie" a felsőoktatási stratégiát és el kell érnie, hogy Orbán Viktor miniszterelnök elmozdítsa posztjáról Klinghammer Istvánt - jelentette ki.

A Népszabadság szombaton közölt cikket "Parragh László megfúrta az államtitkárt?" címmel. Ebben a lap azt írja, több forrásuk is azt feltételezi, hogy Parragh László, aki elkísérte Orbán Viktort októberi indiai hivatalos látogatására, az út során meg is győzte a kormányfőt. A lap szerint nemcsak Parragh "fúrta" Klinghammer stratégiáját, hanem a helyettese, vagyis Maruzsa Zoltán felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.