Az LMP a bekólázott Orbánnak: figyeljen az egészségre

Az LMP szerint nem a Coca-Cola, hanem az egészséges élelmiszerek gyártóit kellene kiemelten kezelni, mert a népegészségügyi érdekek sokszor előbbre valóbbak a gazdaságiaknál.

Heltai László, az ellenzéki párt szóvivője a fővárosban vasárnap tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a Coca-Colának is meg kell adni a lehetőséget, hogy kiszámítható gazdasági környezetben tevékenykedjen, de a népegészségügyi szempontok sokszor előbbre valóak, mint a gazdaságiak. 

A gyümölcslevek, házi teák, házi szörpök sokkal egészségesebbek, mint a multinacionális cég cukros üdítői - tette hozzá.

A párt szerint a cég kiemelt partnerként való kezelése azért ilyen fontos a kormánynak, mert a gyakorlat szerint ezekkel a társaságokkal akarják "felhúzni" a gazdaságot. Az LMP azonban ezzel nem ért egyet, ehelyett termékcsoportokat, szektorokat kellene kiemelten kezelni, azokon belül pedig a versenynek kell döntenie.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

A kormány nevében Orbán Viktor miniszterelnök pénteken írt alá stratégiai partnerségi megállapodást a Coca-Cola HBC Magyarországgal a cég dunaharaszti székhelyén, ahol a miniszterelnök felavatta a vállalat új gyártósorát.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) július elején közölte, hogy megállapodást kötnek a Coca-Cola Magyarországgal a nagyvállalat magyarországi termelésének bővítése és a beszállítói együttműködés szélesítése érdekében. A megállapodás keretében a Coca-Cola Magyarország erősíti a magyar beszállítók részvételét ellátási rendszerében. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.