Az ifjú kereszténydemokraták közleménnyel várták Zuschlagot

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) nem kér a Zuschlag- és Mesterházy-féle szocialista ifjúságpolitikából - közölte a KDNP ifjúsági szervezete.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) nem kér a Zuschlag- és Mesterházy-féle szocialista ifjúságpolitikából - közölte a KDNP ifjúsági szervezete annak kapcsán, hogy Zuschlag János egykori MSZP-s országgyűlési képviselő szerda reggel szabadult a kecskeméti börtönből, miután letöltötte hatéves börtönbüntetését.

Az IKSZ az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a volt szocialista politikus "ifjúsági pályázatokkal seftelt, ennek eredményeként több mint 70 millió forinttal károsította meg a magyar fiatalokat".

"Nyilvánvaló, hogy a baloldal Zuschlaggal vitette el a balhét, egy olyan minisztérium balhéját, amelyet Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila vezetett. Ma ezek a politikusok nevezik magukat korszakváltónak" - jegyezték meg, hozzátéve: a Zuschlag-üggyel a baloldal rendkívüli károkat okozott az ifjúsági érdekképviseletben, a fiatalok bizalmatlanná váltak, mert azt látták, az ő kárukra szocialista ifjak gazdagodnak meg.

Közölték, hogy 2010 után a kormány mindent megtett azért, hogy a szocialisták által elherdált bizalmat visszaszerezze: támogatta a fiatalok elhelyezkedését a munkahelyvédelmi akciótervvel és az "Első munkahely garancia" programmal.

A Szegedi Ítélőtábla Zuschlag Jánost társtettesként, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében és annak kísérletében részben tettesként, bűnsegédként, illetve felbujtóként, továbbá magánokirat-hamisítás vétségében, valamint felbujtóként elkövetett bűnpártolás vétségében mondta ki bűnösnek. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.