Az ELTE dékánja kikosarazta Hoffmann Rózsát

Király Miklóst, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának dékánját kérte fel Hoffmann Rózsa a Dux László távozásával megüresedő felsőoktatásért felelős helyettes államtitkári poszt betöltésére, ám a dékán nem fogadta el a megbízatást.

Dékáni teendőire hivatkozva nemet mondott Hoffmann Rózsa felkérésére Király Miklós, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának dékánja. Az oktatási államtitkár ugyanis őt kérte fel Dux László felsőoktatási helyettes államtitkár utódjának – adta hírül az origo.

Dux még év végén nyújtotta be lemondását, ezt azonban csak csütörtökön jelentette be az államtitkárság. A közlemény a lépés okáról azt írta, hogy a helyettes államtitkár eleve csak arra az időre vállalta a megbízást, míg a parlament elfogadja az új felsőoktatási törvényt. Az origo információi szerint az államtitkárságnak valójában szakmai kifogásai voltak Duxszal szemben.

Az ELTE ÁJK dékáni hivatalánál az origónak elmondták, Király Miklós napokkal ezelőtt, azaz még Dux László távozásának hivatalos bejelentése előtt közölte döntését Hoffmann Rózsával.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.