Az ellenzéki pártok nemet mondanak Karas Monikára

A Jobbik parlamenti képviselői nemmel fognak szavazni a médiatanács elnökének megválasztásáról szóló javaslatra, az MSZP-frakció pedig nem is vesz részt a megválasztásban.

Nem vesz részt a médiatanács elnökének parlamenti megválasztásában az MSZP-frakció - nyilatkozta Tóbiás József, a képviselőcsoport helyettes vezetője hétfőn az MTI-nek.

Azt mondta: így tiltakoznak a személyre szabott jogalkotás ellen, álláspontjuk szerint ugyanis a jelölttel szemben támasztott feltételeket, amelyeken a közelmúltban változtatott az Országgyűlés, Karas Monikára szabták.

A szocialista politikus ezt szégyenletesnek nevezte, hozzátéve: nem akarják jelenlétükkel legitimálni a médiatanács elnökének megválasztását. Azt mondta: nem a jelölt alkalmatlansága, hanem az eljárás miatt nem vesznek részt a hétfő kora esti szavazásban.

A Jobbik nemmel szavaz

A Jobbik parlamenti képviselői nemmel fognak szavazni a médiatanács elnökének megválasztásáról szóló javaslatra - jelentette be hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd.

A jobbikos politikus szerint Karas Mónika "a szakmai felkészültséget a politikai elkötelezettséggel kívánja ellensúlyozni". Novák Előd szomorúnak nevezte, hogy Orbán Viktor nem képes különválasztani a Fidesz elnöki posztját és a miniszterelnökséget, valamint Áder János államfő számára is fontosabb a politikai kötődés, mint a szakmai felkészültség.

A Jobbik emellett elutasítja azt a "személyre szabott törvényhozást", amellyel a kormánytöbbség még a nyáron módosította a médiatörvényt az új jelölt érdekében.

Karas Monikát a miniszterelnök javaslatára Áder János köztársasági elnök augusztus 19-ei hatállyal nevezte ki az NMHH elnökének. Ezzel automatikusan a médiatanács elnökjelöltje lett, ahhoz azonban, hogy az utóbbi tisztséget is betöltse, a parlament beleegyezése is szükséges.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.