Az eljárás törvényességét vitatják a Budaházy-per vádlottjai

Törvénytelennek tartják a Budaházy-per vádlottjai az ellenük terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt folyó eljárást. Budaházy György korábban azt állította: kirakatper folyik.

Vitatták a büntetőeljárás törvényességét a Budaházy-per vádlottjai, azt azonban többen is elmondták: kiképzéseken vettek részt a Hunnia Mozgalom "katonájaként" - derült ki a Fővárosi Bíróság tárgyalásán.

A vádlottak az egy hete meghallgatott elsőrendű vádlotthoz, Budaházy Györgyhöz hasonlóan nem kívántak érdemi vallomást tenni, a vádirat részleteibe sem mentek bele, azt egyszerűen visszautasították és alaptalannak minősítették.

A bíróság ismertette a korábbi nyomozati vallomásokat azok esetében, aki egyáltalán tettek ilyet, de ezek a vádlottak is tagadták a terhükre rótt cselekmények elkövetését. Azt viszont többen is elmondták korábban a nyomozóügyészek előtt, hogy jelentkeztek a vádbeli Hunnia Mozgalom "katonájának" és kiképzéseken vettek részt.

A büntetőeljárás lefolytatásának módját több vádlott is kifogásolta a tárgyaláson: törvénytelen fogva tartásról, házkutatásról, lehallgatásról beszéltek, volt, aki szóvá tette, hogy nem ismeri a teljes nyomozati anyagot és ezért nem tud védekezni a vádak ellen, illetve, hogy teljesen indokolatlan, túlzó biztonsági intézkedések sújtják, géppisztolyos, símaszkos kommandósok vigyáznak rá.

Budaházy és 16 társa ellen terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt indítottak eljárást, és egyebek mellett azzal vádolják őket, hogy országgyűlési képviselők elleni támadásokkal próbálták befolyásolni a parlament döntéseit.

(Forrás: hirado.hu)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.