Az éhség mellett a Jobbik gyötri Gyurcsányékat

„Nácikkal nincs közös haza” – ez a jelmondata a Kossuth téri éhségsztrájk mai előadásainak, amelyeket Vadai Ágnes DK-képviselő vezet majd. A Jobbik ifjúsági tagozata eközben ételosztással egybekötött tiltakozással készül Gyurcsányék szomszédságában.

„Tegnap sokkal rosszabb volt, ma egészen jól bírjuk” – nyilatkozta lapunknak az éhségsztrájk aktuális állásáról Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció alelnöke, aki három politikustársával – közöttük a volt kormányfő Gyurcsány Ferenccel – vasárnap éjszaka kezdett sajátos demonstrációba a Parlament előtti téren. A DK-sok a választási előregisztráció ellen tiltakoznak, az egyhetes éhségsztrájk szombaton egy többezresre tervezett tüntetéssel ér majd véget a Batthyány-örökmécsesnél.

A Demokratikus Koalíció minden nap más és más programot tart a demonstráció keretein belül, csütörtökön Vadai Ágnes volt honvédelmi államtitkár vezet előadásokat és pódiumbeszélgetéseket „Nácikkal nincs közös haza!” címmel.

Ehhez kapcsolódik, hogy a Jobbik ifjúsági tagozata csütörtök délután, fél kettőtől ételosztással egybekötött tüntetést tart Gyurcsányék pavilonjaitól nem messze.

„A karitatív eseménnyel egyben az ugyanitt 'éhségsztrájkoló' Gyurcsány Ferenc álságos és képmutató akciója ellen is tiltakozunk” – írta a szervezet közleménye. Az ifjú jobbikosok szerint ugyanis az ország lakosainak tömeges elszegényedésének éppen „az őszödi hazudozó kormányzása” az oka.

Rendőrségi forrásaink szerint a Jobbik már több tüntetést is bejelentett a Kossuth térre Gyurcsányék mellé, de eddig mindannyiszor lemondták a demonstrációt. Ez alkalommal azonban valóban kivonultak, és tucatnyi hajléktalannak osztottak ételt fél 3 körül. Incidens nem történt a Demokratikus Koalíció képviselőivel.

A demonstrálók a rendőrségtől kértek engedélyt 150 fős rendezvény megtartására, de az országgyűlés hivatalát nem értesítették szándékukról, mivel területet nem foglalnak el. Végül mégis felhúztak egy 4x4 méter alapterületű sátrat, ami alapján a hivatal ugyanúgy számlázni fog a Jobbiknak, ahogy Gyurcsányéktól is pénzt kérnek táborukért.

Gyurcsány Ferenc a sátrában - a Jobbik eddig csak ígérgette az ellentüntetést
Budapest, 2012. szeptember 10. Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke behúzza sátrának cipzárját 2012. szeptember 10-én, miután Molnár Csabával és Niedermüller Péterrel, a párt alelnökeivel, valamint Kolber Istvánnal, a DK parlamenti képviselőjével éhségsztrájkba kezdtek a budapesti Kossuth téren. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.