Az Együtt-PM megtartaná a bankadót, és enyhítené a polgárok terheit

Az Együtt-PM szövetség nem készül megszüntetni a bankadót, azonban olyan mértékre állítaná be, ami megfelel az európai gyakorlatnak, és segíti a magyar kis- és középvállalkozások (kkv) hitelhez jutását is - írta a szövetség az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

Az Együtt-PM azzal kapcsolatban közölte ezt, hogy Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője Karácsony Gergely sajtótájékoztatójára reagáló közleményében azt írta: Bajnai Gordon elismerte, hogy a bankadó kivezetésére készül, és ennek árát újra a magyar családok és a munkavállalók adóemelésével fizettetné meg, a családi adókedvezményt eltörölné, a jelenlegi 16 százalékos adókulcs helyett 40 százalékos adókulcsot vezetne be.

Selmeczi Gabriella állításaival ellentétben "megtartjuk (...) a bankadót és csökkentjük a törekvő polgárok adóterheit" - áll az Együtt-PM közleményében.

Rámutatnak: a magyar kkv-k adják a magyar munkahelyek több mint 60 százalékát, és a Fidesz rossz adói - elsősorban is az egykulcsos adó - miatt ezek a munkahelyek "életveszélybe" kerültek.

Az Együtt-PM "adórendszerváltása" ezeket a munkahelyeket fogja megmenteni úgy, hogy az adózók 80 százalékánál többet hagy majd a borítékban, mint ma - emelik ki a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.