Az Együtt-PM kikéri az ózdi vízvezeték-fejlesztési adatokat

Az Együtt-PM közérdekű adatigényléssel fordul az ózdi önkormányzathoz, hogy kiderítse: pontosan mire fordította a város a Svájci Magyar Együttműködési Programtól nyert másfél milliárd forintot, amelyből egyebek között be kellett volna vezetni a vizet azokba az ózdi otthonokba, amelyek környékén vasárnap korlátozták a vízellátást.

Juhász Péter társelnök szerint felháborító, hogy miközben másfél milliárd forintot nyert az önkormányzat a város vízellátásának rendezésére, eközben elzárták a közkutakat, ráadásul mindezt hőségriadó idején, amikor más városokban vizet osztanak az embereknek.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra is: a másfél milliárdos közbeszerzési eljárást az a Provital Zrt. folytatja le, amely 2009-es megalakulásától a 2010-es kormányváltásig Homolya Róbert, a Miniszterelnökség helyettes államtitkárának tulajdonában volt és amely "állami megrendelésekből él 2010 óta". 

Juhász Péter szerint ez egy újabb bizonyítéka annak, hogy a "Lázár Jánoshoz köthető Fidesz-maffia továbbra is ilyen módon működik". Az Együtt-PM szerint ezért is fontos megismerni a közbeszerzés pontos felhasználásának adatait.

- Ne saját magából és az ő volt korrupt kormányából induljon ki Bajnai Gordon - reagált Fürjes Pál, Ózd polgármestere.

A Borsod megyei város fideszes vezetője úgy fogalmazott: a fejlesztési forrásokat náluk nem szokás lenyúlni, ahogy a Gyurcsány-Bajnai-kormány idején tették. Ózd városa eddig egyetlen fillért sem használt fel még abból a 1,5 milliárd forintos támogatásból, amelyet a Svájci Magyar Együttműködési Programból nyert el 2010-ben az ivóvízhálózat biztonságának javítására - ismertette.

Hangsúlyozta, a támogatásból idén ősszel kezdődik a beruházás, jelenleg éppen folyamatban van a kivitelezői közbeszerzési eljárás. Terveik szerint a novemberben kezdődő beruházás éppen a város ivóvízellátásának korszerűsítését fogja szolgálni, amelyet az előző vezetés elmulasztott. "A baloldal ugyanis, amikor tehette volna, semmit nem tett az itt élőkért, ma is csak kampányolni jár Ózdra" - jegyezte meg Fürjes Pál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.