Az egyetlen renitens szocialista

Warvasovszky Tihamér - egyedüli szocialistaként - nemmel szavazott a nyugdíjmódosító csomagra, és tartózkodott az adótörvényekről szóló voksolásnál is.

A szocialista polgármester áprilisban nem írta alá a Bajnai Gordon tervezett intézkedéseit tartalmazó politikai nyilatkozatot sem. Akkor úgy fogalmazott: támogatásáról biztosítja az új kormányt, de Székesfehérvár felelős polgármestereként nem tudja aláírni a nyilatkozatot.

Warvasovszky Tihamér a nyugdíjszabályok módosításánál egyértelmű nemmel felelt a név szerint szavazáson, az adótörvények módosításáról szóló szavazásnál pedig tartózkodott, a parlament honlapján közölt adatok szerint. Az MTI úgy tudja: a képviselő nem kért engedélyt arra, hogy a frakciótól eltérően szavazzon.

A szavazásokról szólva kiemelte: nem tud azonosulni a nyugdíjtörvénnyel, azzal, hogy nyugdíjasoktól, akik döntő többségükben amúgy is rászorultak, már július 1-től elvegyék a 13. havi járandóságukat. Az adócsomagnak több elfogadható eleme is van, de a családi pótlék adó alá vonását nem tudtam támogatni - szögezte le Warvasovszky Tihamér. Hozzátette: azért nem írta alá a Bajnai-csomagot áprilisban, mert szerette volna egyenként ismerni a törvényjavaslatokat, azt, hogy miként hatnak a válság kezelésére, és az országban, illetve a Székesfehérváron élő emberekre.

Ezt mérlegeltem most is, de nem tudok azonosulni a jogszabályokkal - közölte. Arra kérdésre, hogy nem tart-e büntetéstől, Warvasovszky Tihamér azt mondta: 1998-ban lett először polgármester, 2001-ben került a parlamentbe, akkor listáról, majd két választáson egyéniben nyert. "Tiszteletben tartom a frakciófegyelmet, de vannak olyan lépések, amelyekkel nem tudok azonosulni. A városom, a szívem és a meggyőződésem ellen soha nem fogok szavazni" - fogalmazott a szocialista politikus.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.