Az egri városháza "lenyúlta" a művészeknek ígért épületet

Az egri önkormányzatnak annyira megtetszett egy művészeti inkubátorháznak odaígért épület, hogy inkább a hivatal egyes irodáit költöztetik oda. A megvezetett fiatal művészek pedig mehetnek, ahová akarnak.

Tömegesen mozgatta meg egri fiatalokat az az ötlet, hogy az évekkel ezelőtt bezárt dohánygyár egyik hajdani irodaházában közösségi művészeti inkubátorházat hozzanak létre. De amikor a városháza illetékesei bejárták az Agria Parkban lévő létesítményt, annyira megtetszett nekik az épület, hogy eldöntötték: inkább a hivatal egyes irodáit költöztetik oda. A fiatal művészek meg mehetnek, ahová akarnak.

Erről az Egriszín nevű egri on-line újság számolt be, amely így fogalmaz: állítólag egy évre költözik az Agria Parkba a hivatal, de lehet, hogy megtetszik a plázacica-lét az irodistáknak, és találnak egy-két okot, hogy miért is kellene maradni. Ha másért nem, hát a bürokrácia Moor-törvénye miatt, merthogy a létszám és a helyigény időnként megduplázódik.

A lap szerint természetes folyamat, ha plázába költöznek ügyfélszolgálati irodák, jól tenné a Magyar Posta, meg még több közszolgáltató, ha hasonlóan járna el. A gond – írja az Egriszín – jelen esetben az, hogy a városvezetés feláldozta a fiatalok álmait a saját pillanatnyi kényelme oltárán: elcsente az álmot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.