Az Echo TV-ből igazolt riportereket a leépítésre készülő közmédia

Az Index úgy tudja, hogy november elején több, régen az Echo TV-nél dolgozó szerkesztő-riportert vett fel a közmédia hírigazgatósága azt követően, hogy nemrégen kiderült, újabb 250-260 ember leépítését tervezik.

Egyes állítások szerint november elején 9, mások szerint 12 új munkatársat szerződtetett az MTVA hírigazgatósága, ebből négyen gyakornokként eddig is dolgoztak a Híradónak, öt-nyolc ember azonban új a közszolgálati média területén. - írja az Index.

A cikk szerint az új emberek mindegyike az Echo TV munkatársa volt régebben. Az Index úgy értesült, hogy a Híradó stábjának Echo Tv-sekkel való felduzzasztása aggodalmat keltett a régi munkatársakban, mivel attól félnek, hogy ez arra utalhat, hogy a közelgő elbocsátásoknak „újra politikai színezete lehet”. Mint ismert, a közmédia két hullámban közel 900 embertől vált meg, köztük olyan neves újságíróktól, mint Mong Attila, Mészáros Antónia, Rábai Balázs, Siklós András vagy Luigits Tamás.

Az MTVA az Index megkeresésére azt írta: „a Hírigazgatóság stábja valóban gazdagodott néhány kiváló szakemberrel, hogy az M1/M2, a Duna Híradók és a rádiós hírszolgáltatás platformjai még teljesebb és professzionálisabb tájékoztatást nyújthassanak a közszolgálati csatornák és a Híradó mobilalkalmazás nézőinek. A bővülés oka mindemellett az az örvendetes tény, hogy a következő héttől a közmédia hírműsorai további kiadásokkal jelentkeznek”.

A cikkben felidézik: a közmédiában nem most kezdődött az Echo TV-sek átszipkázása, a jobboldali tévétől először a korábbi hírigazgatót, a Lomniczi-botrányba belebukott Élő Gábort hozták át, aki magával hozta Gulyás Istvánt, a csatorna egykori vezérigazgatóját is 2010 szeptemberében. Gulyás először az újraindult Szempont műsorvezetője lett, később a Híradót és Az Estét vezette, majd idén júniusban rábízták a hírigazgatói posztot is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.