Az EB vizsgálja az adatvédelmi törvényt

Az Európai Bizottság tájékoztatást kér a magyar kormánytól arról, hogy milyen indokok támasztják alá az adatvédelmi hatóság átszervezését - jelentette be szerdán Brüsszelben Göncz Kinga szocialista európai (EP-) parlamenti képviselő.

Tájékoztatása szerint ezt Viviane Reding, az uniós javaslattevő-végrehajtó testület alelnöki rangú igazságügyi biztosa közölte vele. Reding Göncz azon kérdésére válaszolt, hogy "kíván-e lépéseket tenni az uniós testület az adatvédelmi biztos függetlenségét csorbító magyar kormánnyal szemben".

"A bizottság további információkat szerez be Magyarországtól annak érdekében, hogy az új magyar adatvédelmi szabályozást teljes egészében értelmezni tudja. Továbbá tájékoztatást kér arról is, hogy milyen indokok támasztják alá az adatvédelmi hatóság jelenlegi szerkezetének megváltoztatását" - idézte az MSZP-s EP-képviselő Reding válaszlevelét. A bizottsági alelnök hozzátette: Brüsszelben elemzik, hogy a magyar jogszabály összeegyeztethető-e a személyes adatok védelméről szóló uniós irányelvvel.

"Reding alelnök levele arra utal, hogy a bizottságban is kétségek merültek fel a magyar adatvédelmi hatóság átszervezésével kapcsolatban" - reagált a levélre Göncz Kinga.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.