Az Azori tizenkettő névsora

Íme azon megyei vezetők névsora, akik a romastratégia népszerűsítése okán üdültek az Azori-szigeteken november végén.

A Blikk megszerezte az Azori-szigetekre utazó kormánypárti politikusok névsorát, akik az Európai Régiók Gyűlésének éves közgyűlésének apropóján tölthettek el néhány kellemes napot az atlanti-óceáni üdülőhelyen november végén.

Íme a névsor: Becsó Zsolt, Farkas Zoltán, Gelencsér Attila, Kapitány Zsolt, Kovács Ferenc, Kovács Norbert, Magyar Anna, Mengyi Roland, Nagy Kálmán, Seszták Oszkár, Szűcs Lajos, Vargha Tamás.

Olyan megyékből is utaztak elnökök, amelyek nem is tagjai a szervezetnek. A tagság ugyanis önkéntes, és fizetni kell érte, ezért nem minden megye tagja az Európai Régiók Gyűlésének.

A fideszes politikusok azt állították, hogy a Borsod megyei elnök, Mengyi Roland páneurópai romastratégiája miatt utaztak ennyien több mint 4 ezer kilométert.

A szervezet honlapján azonban nincs nyoma ennek. Gémesi György, a Magyar Önkormányzati Szövetség elnöke egy televíziós interjúban egyenesen azt mondta, hogy nem is létezik ilyen stratégia.

Mint ismert, tizenkét fideszes megyei elnök az Azori-szigeteken ülésezett a megyei önkormányzatok költségén, noha több érintett megye még a fűtés- és áramszámláit sem tudta fizetni iskoláiban. A megyék 187 milliárd forintos adósságát pár héttel korábban vállalta át az állam.

A botrány kipattanása után a politikusok vállalták, hogy az utazás fejében fejenként negyedmillió forintot fizetnek be gyermekvédelmi célokra.

Az Azori-szigetekre szervezett tanácskozás okoz vihart a Fideszben
Waves break in the bay of Sao Mateus village on Terceira Island in the Azores September 20, 2006. Hurricane Gordon turned into a tropical storm on Wednesday and passed the Portuguese Atlantic Azores islands without causing any major damage, meteorological officials said. REUTERS/Jose Antonio Rodrigues (PORTUGAL)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.