Az ÁSZ titkosította esztergomi jelentését?

Az LMP kikéri az Állami Számvevőszéktől (ÁSZ) a fideszes Meggyes Tamás által korábban vezetett, előző esztergomi önkormányzat gazdálkodásáról készített, egyelőre nyilvánosságra nem hozott jelentést - közölte hétfőn az LMP az MTI-vel.

Közleményükben azt írják, hogy a vizsgálat "szabálytalanságok, mulasztások sorozatát tárta fel". Úgy fogalmaznak, hogy a város polgárai és a szélesebb közvélemény részéről jogos elvárás, hogy a vizsgálat eredményeit, részleteit, a felelősök személyét megismerhessék.

Hozzáteszik, ennek ellenére az ÁSZ nem akarja nyilvánosságra hozni a szóban forgó dokumentumot. Az LMP közleményében úgy fogalmaz, hogy a jelentést "a hivatal el akarja titkolni" annak ellenére, hogy a kérdésben a számvevőszéki törvény értelmében az anyagot feltétlenül nyilvánosságra kell hozni.

Az LMP ezért közérdekű adatigényléssel fordul az Állami Számvevőszékhez. Szilágyi Péter, az Országgyűlés önkormányzati bizottságának LMP-s tagja pedig újra kezdeményezi, hogy a bizottság "a csőd szélére került és belpolitikai állóháborúba süllyedt város" helyzete kapcsán hallgassa meg Tétényi Éva, jelenlegi független és Meggyes Tamást volt Fideszes polgármestert.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.