Az Anonymous megtámadta az ELTE HÖK oldalát

Bonyolódik az ELTE HÖK által gerjesztett listázási botrány. A Jobbik-párti ELTE HÖK elleni manőverekbe beszállt az Anonymous Operation Hungary is.

Az Anonymous tette elérhetetlenné az ELTE BTK HÖK oldalának egyes részeit - közölte az Anonymous Operation Hungary az eduline.hu-val. "Vita volt, hogy az egész oldalt lelőjük vagy csak az elnökségre vonatkozó részt, de végül úgy döntöttünk, hogy - miután sok közérdekű, a hallgatók számára fontos infó van az oldalon - csak az elnökökre vonatkozó részt töröljük" - írták.

404-es hibaüzenet várta azokat, akik Garbai Ádám HÖK-elnökről szeretnének több információt megtudni az ELTE BTK HÖK oldalán. Nem volt elérhető a gazdasági alelnök, a kulturális és sport bizottság elnöke, illetve a szociális alelnök adatlapja sem.

Az Anonymous azt is közölte, hogy Szávay István jobbikos képviselő, az ELTE BTK volt HÖK-elnökének oldalát is ők tették elérhetetlenné, és a következő napokban további akciókat terveznek "a témával kapcsolatban".

Az atv.hu kedden írta meg, hogy világnézetük, pártszimpátiájuk, felekezeti hátterük és vélt származásuk alapján készített listákat az elsősökről az ELTE Bölcsészettudományi Karának hallgatói önkormányzata. Az atv.hu birtokába jutott egyik ilyen dokumentum 2009-ből származik. Ez több mint 600 elsőéves hallgató adatait tartalmazza, azokét, akik jelentkeztek az ELTE BTK HÖK által szervezett gólyatáborba.

Az ügyben vizsgálatot indított az ELTE rektora, az adatvédelmi hatóság szerint a lista sérti az emberi méltóságot, az érintettek jóhírnevét, becsületét, de akár rágalmazást és becsületsértést is megállapíthat a bíróság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.