Az Ángyán-párt jelöltje lesz Horváth András

Az 1000 milliárdos NAV-botrány kirobbantója, Horváth András Ángyán József mozgalmának, a Tisztesség és Emberség Szövetségének színeiben indul az áprilisi parlamenti választásokon.

Az egykori NAV-os dolgozó lakóhelyén, a XIV. kerületben lesz jelölt, így a fideszes Papcsák Ferencnek, és az MSZP-s Tóth Csabának lesz a kihívója - írja a hvg.hu.

Tisztesség és Emberség Szövetsége (TESZ), Ángyán József mozgalmának színeiben indul a parlamenti választásokon az 1000 milliárdos adócsalási botrányt kipattintó Horváth András, egykori NAV-munkatárs - tudta meg a hvg.hu. A párt honlapjáról kiderült, hogy a mozgalom 31 választókerületben állít jelöltet, az Élőlánc Magyarországért égisze alatt. A hírt Ángyán József kedd reggel a Facebook-oldalán is közölte.

Horváth András tegnap a parlamentben
Horváth András tegnap a parlamentben

A jelöltek között Horváth András mellett feltűnhet néhány ismerős név: például Léhmann György ügyvéd, aki a devizahitelesek védőjeként vált híressé, illetve a mozgalom jelöltje lesz Ács Sándorné, a kishantosi ökológiai mintagazdaság vezetője.

"Az Élőlánc bejegyzett párt, amely e közösségek számára választási keretül is szolgálva képes lehet akár országos listát is állítani. Ehhez azonban az kell, hogy helyben meglegyen rá az igény. Ha helyben van olyan szervezet, szerveződés vagy közösség, amely ezt felvállalja, akkor az Élőlánc hozzáadja a listáját, mint egy választási párt 'infrastruktúráját'" – nyilatkozta korábban  az induló mozgalmáról Ángyán József a hvg.hu-nak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.