Az Állami Számvevőszék kitüntette Rogán Antalt

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) Hagelmayer István-díját kapta Rogán Antal (Fidesz-KDNP) belvárosi polgármester, a parlament gazdasági bizottságának elnöke. A politikus a parlament gazdasági bizottságának elnökeként, az új számvevőszéki törvény kidolgozásában és elfogadásában betöltött szerepéért kapta a díjat.

A Hagelmayer István-díjat 2000-ben alapították, emléket állítva az ÁSZ alapító elnökének. Az elismerést azok kaphatják, akik kimagasló, példaértékű teljesítményükkel hozzájárultak az Állami Számvevőszék jogállami és társadalmi súlyának, szakmai tekintélyének kialakításához, részt vettek az intézmény szervezetének megújításában, a nemzetközi kapcsolatok építésében, továbbá kiemelkedő pénzügyi ellenőrzési tevékenységükkel hozzájárultak a közpénzek hatékonyabb felhasználásához.

A díjat minden évben, a szervezetet létrehozó 1989. évi XXXVIII. törvény elfogadásának napja, október 28-a alkalmából adják át.

Rogán Antal a parlament gazdasági bizottságának elnökeként, az új számvevőszéki törvény kidolgozásában és elfogadásában betöltött szerepéért kapta a díjat.

A belvárosi önkormányzat tájékoztatása szerint a politikus szombaton vette át az elismerést és az azzal járó pénzjutalmat. A mintegy 640 ezer forintot a Dévény Anna Alapítványnak ajánlotta fel. Az alapítvány a koraszülötten vagy egyéb okból sérülten született gyermekek korai fejlesztésével foglalkozik. A szervezet egyedülálló módszerével – amelynek lényege, hogy az izmok mozgatásával, masszírozásával stimulálják a nem vagy nem megfelelően működő agypályákat – a mozgássérülések valamennyi területén kimagasló eredményeket ért el.

A kerület jelezte, Rogán Antal azért támogatja a számos szakmai díjjal kitüntetett alapítványt, mert a belvárosban is rendkívül fontos, áldozatos tevékenységet végeznek, sokat tesznek a városrészért. Hozzátették: a szervezet vezetője és névadója, Dévény Anna 2010-ben a Belváros Egészségéért díjat is megkapta.

A számvevőszék tájékoztatása szerint ugyancsak Hagelmayer István-díjat kapott Saskia Jenne Stuiveling, a Holland Nemzeti Számvevőszék elnöke, aki 2007 óta aktívan együttműködik a magyar szervezettel; valamint Horváth Margit, az Állami Számvevőszék igazgatóhelyettese és felügyeleti vezetője, aki 1995 óta az intézmény munkatársa.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.