Az Alkotmánybíróságnak el kellene oszlatnia a gyanút

Majtényi szerint az Alkotmánybíróságnak cáfolnia kellene azt a hírt, miszerint a testületnek köze van az Alkotmánybíróságról szóló törvény kidolgozásához.

- Azt várom az Alkotmánybíróságtól, hogy cáfolja azt a hírt, miszerint közük lett volna az alkotmánybíróságról szóló törvény kidolgozásához - nyilatkozta a Klubrádiónak Majtényi László, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke.

Érdeklődők figyelik az Alkotmánybíróság döntéshozatalát
Alkotmánybíróság

Mint mondta, a kiszivárgott tervezeten látszik, hogy hozzáértő emberek készítették, és az a hír terjed, hogy az Alkotmánybíróságon készült. Majtényi szerint a testületnek el kellene ettől határolódnia, és felháborodva ki kellene jelentenie, hogy a tervezetet nem látták, nem ők készítették, és nem értenek egyet vele.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn közölte, hogy megküldte az alkotmánybírósági törvény tervezetét a parlamenti pártok frakcióvezetőinek, az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának elnökéhez és Paczolay Péterhez, az Alkotmánybíróság (AB) elnökének. Az AB-nek két hete van véleményeznie a dokumentumot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.